FestivaaliSarjakuvakilpailuLempi-palkintoJulkaisutUutisetLinkitYhteystiedotEtusivu

Uutiset


KEMIN SARJAKUVAKESKUS RY:N VUOSIKOKOUS 29.10.2008

Kemin sarjakuvakeskus ry:n sääntömääräinen vuosikokous pidetään 29.10.2008 kello 17 Kemin Tullimakasiinissa (Kauppakatu 27, Kemi). Kokouksessa valitaan yhdistyksen hallitus ja päätetään muista sääntömääräisistä asioista.


LEMPI INTERNATIONAL AUTTOI GUY DELISLEN KOTIIN

Guy Delislen emäntänä Helsingin sarjakuvafestivaaleilla toiminut WSOY:n Saara Pääkkönen sai viikon 38 alussa mielenkiintoisen puhelun Israelista. Hän kertoo:

Maanantaina 15.9. palatessaan nykyiseen asuinpaikkaansa Israeliin joutui kanadalainen Guy Delisle hankaluuksiin. Jostain syystä Israelin tulli ei uskonut hänen olevan se joka hän on, eli kanadalainen sarjakuvataiteilija joka asuu vaimoineen Israelissa. Vielä epäuskoisemmin tullin väki suhtautui, kun Delisle kertoi olleensa kaukana Norjassa ja Suomessa sarjakuvafestivaaleilla kutsuttuna taiteilijavieraana.

Pelastuskeinoa pohtiessaan Delisle kaivoi Lempi-patsaan laukustaan ja esitti sen tullin henkilökunnalle; ”Katsokaa, suomalaiset antoivat minulle tällaisen palkinnonkin sarjakuvistani”, oli hän sanonut. Mykistyneet tullimiehet olivat tutkineet Lempi Internationalia pitkään ja hartaasti tullen lopulta siihen tulokseen, ettei noin uskomatonta juttua voi kukaan keksiä. Tottahan sen täytyy olla!

Näin Delisle selvisi kunnialla kotiin ilman suurempia ongelmia. Alueen poliittisen tilanteen johdosta israelilaistullin väki kun ei ole niitä kaikista helpoimmin ympäripuhuttavia.KEMIN SARJAKUVAKESKUS HELSINGIN SARJAKUVAFESTIVAALEILLA

Kemin sarjakuvakeskus on tänäkin vuonna läsnä Helsingin sarjakuvafestivaaleilla. Lauantaina 13.9. kello 12.30 G18:ssa julkistetaan seuraava Kemin pohjoismainen sarjakuvakilpailu ja valotetaan muutenkin hieman tulevaa.

Sarjakuvakeskuksen myyntipöydästä on myös saatavilla menneiden vuosien kilpailualbumeita ja muita Kemin sarjakuvakeskuksen julkaisuja edullisin festivaalihinnoin.TÄNÄ VUONNA KEMISSÄ - SARJAKUVABLOGEJA JA MUITA MUISTELOITA SARJAKUVAPÄIVILTÄ 2008

Tänäkin vuonna joukko piirtäjiä vietti Sarjakuvapäiviä monenlaisissa merkeissä ja monet heistä ovat taltioineet kokemuksiaan sarjakuvablogeihinsa. Seuraavat linkit on koottu lähinnä Kvaakin keskustelusta. Kiitokset linkeistä keskustelijoille ja linkkien takaa löytyvästä sisällöstä tekijöille.


SARJAKUVABLOGIT

Olli Hietala
http://hillo.vuodatus.net/blog/1362002

Niksu
http://catchy.vuodatus.net/blog/1362547

Ville Ranta
http://www.villeranta.com/blogi/2008/6/9/

Milla Paloniemi
http://norpatti.vuodatus.net/blog/1364889

Grezen
http://grezen.vuodatus.net/blog/1365110

Hanna Koljonen
http://hannako.vuodatus.net/blog/1364229

Mari Ahokoivu
http://ahokoivu.vuodatus.net/blog/1364681


Keijo Ahlqvistin videoita Sarjakuvapäiviltä Limingan taidekoulun sarjakuvalinjan YouTube-sivuilla
http://www.youtube.com/user/sarjislinjaROVANIEMELTÄ BUSSIKULJETUS SARJAKUVAPÄIVILLE

Rovaniemeltä järjestetään bussikuljetus Kemin sarjakuvapäiville la 7.6., paluukuljetus samana päivän mangatapahtuman päätyttyä. Lisätietoja Kirsi Pitkänen p. 040 8268 655


SARJAKUVAPÄIVIEN MYYNTIPÖYDÄT JAOSSA

Myyntipöytiä Kemin 27. sarjakuvapäiville voi varata sähköpostitse osoitteesta
eija.ronkko [at] pp2.inet.fi.

Myyntipöytiä on tilanpuutteen vuoksi jaossa rajallinen määrä ja ne jaetaan varausjärjestyksessä.


PALONIEMI, AHOKOIVU JA HÄNNINEN SARJAKUVAKILPAILUN TUOMAREITA

Kemin pohjoismaisen sarjakuvakilpailun tuomariston muodostavat hiljattain Sarjakuvafinlandialla palkittu Milla Paloniemi, sarjakuvataiteilija Mari Ahokoivu ja sarjakuvan moniottelija Ville Hänninen.


KEMIN 27. KANSAINVÄLISET SARJAKUVAPÄIVÄT 6.-8.6.2008

Kemin sarjakuvakeskus järjestää perinteiset Kemin sarjakuvapäivät tänä vuonna kesäkuussa. Lisätietoja tapahtumasta täällä.ILPO KOSKELA - PIENI OPAS SARJAKUVIEN PIIRTÄMISEEEN

Pieni opas sarjakuvien piirtämiseen -julkaisussa perehdytään lyhyesti ja helposti sarjakuvan tekemisen perusasioihin aina ideoinnista sarjakuvan suunnitteluun, luonnosteluun, piirtämiseen ja värittämisen perustekniikoihin. Tiiviin informaatiopaketin lisäksi helppolukuinen teos sisältää myös harjoitustehtäviä ja on näin hyvä apu sekä sarjakuvien piirtämisen opettamisessa että oppimisessa.

Pieni opas sarjakuvan piirtämiseen –julkaisu on Lasten kulttuurikeskus Sarjiksen tuottama opasvihkonen, joka on suunniteltu erityisesti koulujen ja kerhojen opetuskäyttöön. Lasten kulttuurikeskus Sarjis toimii Kemissä ja on osa valtakunnallista Taikalamppu-lastenkulttuurikeskusten verkostoa yhdessä Lapin verkoston toimijoiden kanssa. Verkoston tehtävänä on lasten ja nuorten kulttuuripalveluiden tukeminen ja saavutettavuuden parantaminen. Opetusministeriön asettamana erityistehtävänä Lasten kulttuurikeskus Sarjiksella on lasten sarjakuvatoiminnan kehittäminen ja sarjakuvan aseman vahvistaminen opetuksessa. Tämä opas on osa tätä toimintaa.

Oppaan tekijä, Ilpo Koskela on toiminut sarjakuvapiirustuksen opettajana Oulun lasten ja nuorten taidekoulussa toistakymmentä vuotta, ja on luennoinut sarjakuvasta sekä piirtämisestä lukuisilla alan kursseilla ja tapahtumissa. Koskelan sarjakuvia on nähty suomalaisissa sarjakuva-, aikakaus- ja sanomalehdissä jo neljännesvuosisadan ajan ja häneltä on julkaisu yhteensä viisi albumimittaista sarjakuvatarinaa.

Koko 210x210 mm, 20-sivuinen, nelivärinen. Julkaisija Kemin kaupungin nuorisotyö/ Lastenkulttuurikeskus Sarjis, Kemi 2007. ISBN 978-952-5124-99-6.

Tiedustelut:

Outi Hyvönen
LASTEN KULTTUURIKESKUS SARJIS
Kauppakatu 27, 94100 KEMI
Puh. 0400 442 787
outi.hyvonen@kemi.fi

Ilpo Koskela
Kansankatu 47 A 4 krs, 90100 OULU
Puh. 0400 514 540
Ilpo.koskela@graafinenstudio.com

KLIKKAA TÄSSÄ TARKASTELLAKSESI ARKISTOITUJA UUTISIA