FestivaaliSarjakuvakilpailuLempi-palkintoJulkaisutUutisetLinkitYhteystiedotEtusivu

SPRINTTISTRIPIN SM 2004 SPRINTTISTRIPIN SM 2005 SPRINTTISTRIPIN SM 2006 SPRINTTISTRIPIN SM 2007Sprinttistripin SM-kilpailu 2008

Sprinttistripin yhdeksäs SM-kilpailu miteltiin Kemin 27. sarjakuvapäivillä lauantaina 7.6.2008. Kulttuurilehti Kaltion kilpailulle antamina aiheina olivat Internet Killed a Cartooning (Car-Tuning) Star tai Kumpi voittais?. Kilpailun tuomaristoon kuuluivat Paavo J. Heinonen, Jussi Korhonen ja Ilpo Koskela.


Tulokset
Perustelut: Paavo J. Heinonen

3. Milla Paloniemi

Vähäeleistä kauneutta. Viitteelliseksi pelkistetty hahmo – jo stripin ensimmäisessä ruudussa pelkkä haamu – haipuu vähitellen pois. On aina ihmeellistä, kun muutamalla viivalla onnistutaan välittämään lukijalle tunne, tässä tapauksessa haikeus, tyhjyys, tietoisuus omasta katoavaisuudesta. Kovin surumielinen. Itkettää.

2. Mikko Jylhä

Kolmen ruudun strippi yhdistää mielenkiintoisella tavalla hegeliläistä dialektiikkaa ja zeniläistä paradoksin filosofiaa. Ensimmäisen ruudun rationaalista teesiä seuraa eläimellisen vietin antiteesi, ja kolmannen ruudun synteesi on hiljaisuus – tyhjyys, jossa on läsnä Kaikki.


1. Pertti Jarla

Jos kolmen ruudun sarjakuvastrippi perustuu dialektiseen argumentaatioon, neljän ruudun muoto mahdollistaa jo aristoteliaanisen draaman muodon. Voittajatyössä hybriksestä kärsivä sankari tekee hyvässä uskossa jotain, jota hänen ei pitäisi, ja teko saa aikaan sankarista riippumattoman tapahtumaketjun, joka antaa syyn jumalaiseen väliintuloon. Deus ex machina, ja viimeisessä ruudussa sankari saa tuta harkitsemattoman tekonsa seuraukset. Strippi pohtii Aristoteleen runousopin teesiä draaman tilallisesta yhtenäisyydestä ja siitä, miten internet niin mediumina kuin onttisena oliona muuttaa meidän käsitystämme tilasta. Lisäksi se on hauska.