Festivaali Kilpailu Lempi-palkinto Julkaisut Uutiset Linkit Yhteystiedot Media Etusivu

NÄITÄ SIVUJA EI PÄIVITETÄ


Siirry uusille sivuille osoitteeseeen
www.kemi.fi/sarjis


Vesi tärveli Sarjakuvakeskuksen kirjoja ja näyttelymateriaalejaKemin Sarjakuvakeskuksen tiloihin tulvi huomattava määrä vettä, kun samassa kiinteistössä olevassa huoneistossa tapahtui vesivahinko. Alustavien tietojen mukaan huoneiston wc-pytty hajosi, ja vettä tulvi rakennuksen kellariin. Sarjakuvakeskuksen väki sai tiedon vahingosta varhain lauantai-aamuna.

Vesi peitti Sarjakuvakeskuksen lattiat lähes kauttaaltaan, ja tärveli varastossa olleita sarjakuva-albumeita. Myös Ankkalinna- ja Karvinen-näyttelyissä käytetty rekvisiitta kärsi huomattavia vahinkoja.

- Lähes kaikki näyttelyissä käytetyt, kapalevyille painetut taustakuvat kastuivat. Lisäksi ainakin kaksi paperimassasta valmistettua patsasta hajosi. Onneksi suurin osa näyttelyissä käytetyistä patsaista saatiin suojaan tai kuivattua ennen kuin suurempaa vahinkoa pääsi syntymään, kertoo sarjakuvakeskuksen varapuheenjohtaja Risto Koskinen.

Kemin Sarjakuvakeskuksen laaja sarjakuvakirjasto säästyi vesivahingoilta. Paikallinen huoltoyritys aloitti kiinteistön kuivaamisen heti lauantaiaamuna.

- Joudumme nyt miettimään, siirrämmekö kaiken sarjakuvakeskuksen aineiston nyt johonkin muualle, ainakin väliaikaisesti, pohtii sarjakuvakeskuksen puheenjohtaja Outi Hyvönen.

Lisätietoja: Risto Koskinen 040 567 3107, Outi Hyvönen 0400 442 787