Festivaali Kilpailu Lempi-palkinto Julkaisut Uutiset Linkit Yhteystiedot Media Etusivu

NÄITÄ SIVUJA EI PÄIVITETÄ


Siirry uusille sivuille osoitteeseeen
www.kemi.fi/sarjis


Sprinttistripin SM-kilpailu 2009

 

Sprinttistripin SM-kilpailu käytiin lauantaina 23.5. Kilpailun aiheena oli vapaus. Voittajaksi kilpailussa selvisi myös pohjoismaisen sarjakuvakilpailun voittanut Anni Nykänen.

1. Anni Nykänen 150 EUR

Pieni arkipäiväinen vapauttava kokemus kuvataan suurella intensiteetillä. Mukana on Carl Barksin tuotannon hyvin tunteville tuttu legendaarinen pyöreä ruutu, jossa tarinan loppuratkaisu tapahtuu. Ratkaisun jälkeen ihmishahmo näyttää todella vapaalta. Onnistunein kuvaus annetusta teemasta.

 

Anni Nykäsen voitokas strippiAnni Nykäsen voitokas strippi

 

2. Karri Lehtonen 100 EUR

Numismaattiseen eurooppalaiseen kuvamaailmaan sisäänrakennettu teos, jonka ekonominen ja vähäeleinen hahmo pystyy ilmentämään tuskansa ”kutilamaisella” intensiteetillä.
Taloudellisen taantuman aikana on sanottu, ettei taiteeseen sijoittaminen kannata. Tässä tapauksessa tekijä saa kuitenkin sijoituksensa 20-kertaisena takaisin. Odotamme mielenkiinnolla valtionvarainministeriön ja ministeri Kataisen kritiikkiä kyseisestä työstä.

 

Vitonen kaksikymmenkertaistuiVitonen kaksikymmenkertaistui

 

3. Joonas Lehtimäki 50 EUR

Tarinan jäniksellä on omaisuus- ja seksuaalirikoksiin toistuvasti taipuvainen veli, jonka tekemisiin krokotiili suhtautuu ihmetellen mutta kokolailla rauhallisesti. Johtuuko rauhallisuus vaihtolämpöisyydestä ja olisiko näin ollen vankeinhoitolaitoksen syytä miettiä kyseisten eläimkunnan edustajien palkkaamista vartionti- ja hoidollisiin tehtäviin. Tähän tarina ei ota millään tavalla kantaa. Onnistunut strippi jokatapauksessa.

 

Sprinttistripin kolomonenSprinttistripin kolomonen menee vapauden ytimeen