Festivaali Kilpailu Lempi-palkinto Julkaisut Uutiset Linkit Yhteystiedot Media Etusivu

NÄITÄ SIVUJA EI PÄIVITETÄ


Siirry uusille sivuille osoitteeseeen
www.kemi.fi/sarjis


Uutiset

Lasten ja nuorten sarjakuvakilpailun 2014 tulokset

Kemin valtakunnallinen lasten ja nuorten sarjakuvakilpailu järjestettiin jo 15. kerran yhteistyössä Kemin Lastenkulttuurikeskuksen ja Kemin sarjakuvakeskuksen kanssa. Kilpailun aiheena oli tänä vuonna Sammakon seikkailu, ja siihen osallistui yli 150 työtä ympäri Suomea.

Tikanmäen kappaleet muotoutuvat sarjakuviksi suurkonsertissa Kemissä

Kemin Sarjakuvakeskus ja Kemin kaupunginorkesteri järjestävät yhteistyössä suurkonsertin, jossa Anssi Tikanmäen Maisemakuvia Suomesta-kappaleet puetaan sarjakuvan muotoon.

‚Äď Kemin Tervahallin seinille levitet√§√§n valkokankaat ja yleis√∂ n√§kee reaaliaikaisesti millaisia maisemia sarjakuvataiteilijoilla tulee mieleen kappaleista, kertoo Kemin kaupunginorkesterin musiikinjohtaja Katariina Kummala.

Kemin sarjakuvapäivillä 11. lokakuuta järjestettävässä konsertissa ovat piirtäjinä muun muassa Tessa Astre, Oskari Hyvönen, Ilpo Koskela, Aapo Kukko, Hanna-Pirita Lehkonen, Kaisa Leka, Pentti Otsamo, Anssi Rauhala, Jii Roikonen, Anna Sailamaa ja Tiitu Takalo.

Mukana on myös Anssi Tikanmäen orkesteri: Sami Kuoppamäki - rummut, Juuso Nordlund - sähköbasso, Eemil Tikanmäki - sähkökitara, Masa Orpana - saksofonit
Eljas Tikanmäki - kosketinsoittimet ja haitari, Anssi Tikanmäki - koskettimet.

https://www.facebook.com/events/1447986682124263/

Kemin sarjakuvakeskuksen patsaat vierailevat Kultamuseossa

Kemin sarjakuvakeskuksen Aku Ankka-patsaat ovat muuttaneet hetkeksi Tankavaaran kansainväliseen Kultamuseoon Sodankylään. Aku Ankasta tutut hahmot seikkailevat museon uudessa Kulta sarjakuvissa-näyttelyssä. Näyttely esittelee monipuolisesti kullan esiintymistä sarjakuvissa.

Patsaiden lisäksi näyttelyssä on myös muuta sarjakuvakeskuksen lainaamaa materiaalia ja rekvisiittaa. Sarjakuvakeskus antoi myös sarjakuva-alan asiantuntija-apua uuden näyttelyn suunnittelussa.

Tankavaaran kultamuseon Kulta sarjakuvissa-näyttely on avoinna 20.6.-31.12.2014.

Lasten ja nuorten sarjakuvakilpailun sadosta näyttely Kemin kirjastossa 4.-30.6.2014

Kemin valtakunnallisen lasten ja nuorten sarjakuvakilpailun 2014 töitä on esillä Kemin kirjastossa kesäkuun ajan.

Kilpailun teemana oli tänä vuonna sammakon seikkailu, ja kilpailuun osallistui yli 150 työtä ympäri Suomea. Näyttelyssä on esillä parhaimpia kilpailutöitä.

Kilpailun tulokset julkistetaan kesäkuun lopulla Elohiiri-lastentapahtumassa.
Kilpailusarjoja oli kaksi: 12-vuotiaat ja nuoremmat sekä yli 12-vuotiaat.

Kilpailu järjestettiin jo 15. kerran Kemin Lastenkulttuurikeskuksen ja Kemin sarjakuvakeskus ry:n yhteistyönä.

Vesi tärveli Sarjakuvakeskuksen kirjoja ja näyttelymateriaalejaKemin Sarjakuvakeskuksen tiloihin tulvi huomattava määrä vettä, kun samassa kiinteistössä olevassa huoneistossa tapahtui vesivahinko. Alustavien tietojen mukaan huoneiston wc-pytty hajosi, ja vettä tulvi rakennuksen kellariin. Sarjakuvakeskuksen väki sai tiedon vahingosta varhain lauantai-aamuna.

Lasten ja nuorten valtakunnallinen sarjakuvakilpailu 2014

Kemissä järjestetään jo viidennentoista kerran valtakunnallinen lasten ja nuorten sarjakuvakilpailu.
Kilpailun aiheena on tänä vuonna sammakon seikkailu.

Piirr√§ yhdelle sivulle mahtuva sarjakuva, jossa ruutum√§√§r√§ on vapaa. Ty√∂ voi olla joko v√§rillinen tai mustavalkoinen. Ty√∂n koko A4 tai A3. √Ąl√§ liimaa ty√∂t√§si isommalle taustapaperille tai pahville.
Kilpailutöitä ei palauteta.

Kilpailusarjoja on kaksi: 12-vuotiaat ja nuoremmat sekä 13-18 -vuotiaat.

Kilpailutöiden taakse nimi, ikä, osoite, puhelinnumero ja mahdollinen sähköpostiosoite.

Sarjakuvakeskukselle puuhataan tiloja Sauvo-taloon

Kemin sarjakuvakeskukselle kaavaillaan uusia tiloja kaupungin ydinkeskustassa sijaitsevasta Sauvo-talosta. Kemin kaupunginhallitus on hakenut maakunnan kehittämisrahaa hankkeelle, joka toteutuessaan toisi entiselle työväentalolle sarjakuvakeskuksen lisäksi jalokivigallerian.

Uudet tilat mahdollistaisivat pysyvän sarjakuva-aiheisen näyttelyn, jonka toivotaan yhdessä jalokivigallerian kanssa houkuttelevan turisteja. Tiloissa voitaisiin järjestää myös sarjakuvakeskuksen muuta toimintaa ja järjestää tapahtumia, kuten Kemin kansainvälisiä sarjakuvapäiviä.

Kuudes Kitacon valtaa Kemin Sauvo-talon 1.-2.3.2014

Maailman pohjoisin con, Kitacon järjestetään jo kuudetta kertaa. Kaksipäiväinen tapahtuma on ensimmäistä kertaa Sauvo-talossa (Valtakatu 22) aivan Kemin keskustassa.

1.-2.3.2014 järjestettävään Kitaconiin toivotaan kävijöiksi kaikenikäisiä harrastajia. Ohjelmatarjonnassa pyritään huomioimaan myös pienimmät vieraat.

Kemin sarjakuvakeskukselle lahjoitettiin 2000 sarjakuva-albumia


Outi Hyvönen tutkii lahjoituksena saatuja sarjakuva-albumeita.

Kemin Sarjakuvakeskus sai jouluna merkittävän sarjakuvalahjoituksen. Edesmenneen oululaisen arkkitehti Arto Lempiäisen omaiset lahjoittivat Lempiäisen sarjakuvakokoelman Kemin sarjakuvakeskukselle. Intohimoisen sarjakuvan harrastajan keräämä kokoelma pitää sisällään monipuolisen valikoiman sarjakuva-albumeita.

Kemin sarjakuvakeskus ry:n vuosikokous 2013

Kemin sarjakuvakeskuksen vuosikokous pidetään torstaina 5.12. kello 17.00 alkaen Kemin Lastenkulttuurikeskuksessa, Kauppakatu 27 (Tullimakasiini). Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat.