Festivaali Kilpailu Lempi-palkinto Julkaisut Uutiset Linkit Yhteystiedot Media Etusivu

NÄITÄ SIVUJA EI PÄIVITETÄ


Siirry uusille sivuille osoitteeseeen
www.kemi.fi/sarjis


Kemin 29. sarjakuvapäivät - näyttelyt

Karvinen-näyttely Kemin taidemuseollaNäyttelyt - Karvinen
15.5.-21.8.2010

Jim Davisin luoma sarjakuvakissa Karvinen ja kumppanit seikkailevat 15.5.2010 lähtien Kemin taidemuseossa koko kesän ajan. Risto Koskisen ja Kemin Sarjakuvakeskuksen tuottamassa kolmiulotteisessa sarjakuvanäyttelyssä voit tutustua muun muassa Karvisen kotiin ja lukea hauskoja sarjakuvia suositun kissan elämänmenosta. Hauskassa koko perheen näyttelyssä voit nähdä esimerkiksi Karvisesta tuttuja hahmoja kolmiulotteisina patsaina, yli 100 sarjakuvastrippiä, ja kiinnostavaa keräilymateriaalia.

 

Guy Delisle: Shenzhen – Pjongjang – BurmaDelisle - näyttely
Guy Delislen (s.1966) Pjonjang-, Burma- ja Shenzhen -reportaasisarjakuva-albumien materiaalista kootussa originaalinäyttelyssä nähdään katkelmia länsimaisen ihmisen näkökulmasta usein erikoisilta ja huvittaviltakin vaikuttavista havainnoista, joita Delisle teki tarkastellessaan elämää Pohjois-Koreassa, Burmassa ja Kiinassa. Eksoottisiin ympäristöihin animaattorina ja lääkärivaimonsa mukana päätynyt Delisle havainnoi ympäristöään tarkkanäköisesti ja kiinnittää huomionsa sellaisiinkin mielenkiintoisiin yksityiskohtiin, jotka monilta jäisivät huomaamatta.

Kemin sarjakuvakeskuksen vuonna 2008 Lempi International-palkinnolla palkitseman Delislen originaaleja nähdään nyt ensimmäistä kertaa Suomessa. Shenzhen - Pjongjang- Burma -näyttely esillä Pohjolan sanomien aulassa 3.-31.5.2010.

 

Anni Nykänen: Mummo
Mummo-nettisarjakuva voitti Kemin pohjoismaisen sarjakuvakilpailun 2009 nettisarjan, jonka jälkeen ronski ja reipasotteinen Mummo on sulostuttanut ja saavuttanut suurta suosiota niin blogina internetin maailmassa kuin painetttuna aikakauslehti Seurassa.

Tänä keväänä Mummo tekee Kemiin comebackin sarjakuvaoriginaalinäyttelyn
kanssa. Näyttely sisältää sarjakuvaoriginaaleja syksyltä 2008 keväälle 2010
asti. Mummo-näyttelyyn voi tutustua Kemin kulttuurikeskuksen teatteriravintolassa sijaitsevassa Lempigalleriassa sarjakuvapäivien ajan 14.-16.5.2010.

 

 

Päivityksiä - sarjakuvabloginäyttely
Sarjakuvabloginäyttely esittelee 10 nuorta nettisarjakuvantekijää. Näyttely koostuu sarjakuvaoriginaaleista, printeistä sekä merkintöjen kommenteista. Näyttelyn on koonnut Aino Sutinen.

Mukana ovat:
Mari Ahokoivu http://ahokoivu.sarjakuvablogit.com/
Olli Hietala http://hillo.sarjakuvablogit.com/
Jupu Kallio http://jupu.vuodatus.net/
Hanna Koljonen http://hannako.vuodatus.net/
Muhvu http://muhvu.vuodatus.net/
Reetta Laitinen http://grezen.sarjakuvablogit.com/
Milla Paloniemi http://norpatti.sarjakuvablogit.com/
Aino Sutinen http://aino.sarjakuvablogit.com/
Tea Tauriainen http://thii.sarjakuvablogit.com/
Kati Vuopala http://absurdia.sarjakuvablogit.com/
Näyttely on esillä 14.-16.5.2010 Lempi-galleriassa.

 

Karskit kermaviilit: Worlds Collide
Taiteilijaryhmä Karskit kermaviilit koostuu ammattiopisto Lappian opiskelijoista: Heidi Haataja, Henriikka Klint, Ada Nieminen, Anniina Oinas, Jattariina Severinkangas ja Laura Torvinen.
Heidän sarjakuvanäyttelynsä Worlds Collide sisältää 6 sarjakuvateosta: Just Callow, 6000 candles, Marzipan duck, Katulapsi, Code Break ja Last of Heroes - die alive. Kaikilla ryhmän tekijöillä on omanlaisensa piirros- ja kerrontatyyli ja teemat vaihtelevat teoksittain. Näyttely on esillä Kemin kulttuurikeskuksen
aulassa 10.-16.5.2010 välisenä aikana.