Festivaali Kilpailu Lempi-palkinto Julkaisut Uutiset Linkit Yhteystiedot Media Etusivu

NÄITÄ SIVUJA EI PÄIVITETÄ


Siirry uusille sivuille osoitteeseeen
www.kemi.fi/sarjis


Kemin 29. kansainväliset sarjakuvapäivät ja Kitacon 14.-16.5.2010

 

Kemin 29. kansainväliset sarjakuvapäivät ja Kitacon II järjestetään Kemin kulttuurikeskuksessa 14.-16.5.2010. Jo aiemmin varmistuneen Guy Delislen lisäksi kansainväliseksi vieraaksi saapuu japanilainen sarjakuvataiteilija Kiriko Kubo. Kubo teki sarjakuvadebyyttinsä vuonna 1982, ja on sen jälkeen julkaissut mangan lisäksi muun muassa lastenkirjoja ja esseitä sekä lyhytanimaatioita. Hänen viimeisin teoksensa Hime Mama (Princess mother-in-law) osa 3. on vuodelta 2009. Delisle on kanadalainen sarjakuvataiteilija ja animaattori, joka on tunnettu erityisesti kiitetyistä reportaasisarjakuvateoksistaan. Delislen teos Shenzhen julkaistaan suomeksi Kemin sarjakuvapäivillä.

Kotimaisista vieraista erityisen ajankohtaisia ovat Puupää-voittaja Tiina Pystynen ja Sarjakuva-Finlandian voittanut Petteri Tikkanen. Tiina Pystynen käsittelee tuotannossaan runsaasti muun muassa naiseutta ja seksuaalisuutta. Hänen kuvakertomustuotantonsa tunnetuimpia teoksia ovat muun muassa Onnen koukku (1992), Leskikuningattaren muistelmat (1993) sekä viime syksynä ilmestynyt Lemmentanssit. Petteri Tikkanen voitti Finlandian Eero-albumillaan, joka kuvaa nuoren pojan kasvukipuja. Eero on tullut aiemmin tutuksi myös Kemin sarjakuvakilpailun vuonna 1998 voittaneen Kanervan kertomuksista. Kanerva ja Eero ovat seikkailleet sen jälkeen jo kolmen albumin verran.

Sarjakuvapäivillä vierailee myös viime vuoden Kemin pohjoismaisen sarjakuvakilpailun voittaja Anni Nykänen, jonka voitokas Mummo-strippi ilmestyy nykyään Seura-lehdessä ja lähiaikoina albuminakin. Nykäseltä on sarjakuvapäivillä esillä Mummo-näyttely. Lisäksi tiedossa on paljon muita ajankohtaisia vieraita ja aiheita luentojen ja paneelikeskusteluiden muodossa. Tuttuun tapaan mukana on sprintti-stripin SM-kisat sekä pohjoismaisen sarjakuvakilpailun voittajien julkistaminen.

Karvisen ystäville on tarjolla harvinaista herkkua, kun taidemuseossa avautuu suuri Karvinen-näyttely. Jim Davisin luoma sarjakuvahahmo Karvinen ja kumppanit seikkailevat 15.5.2010 lähtien Kemin taidemuseossa koko kesän ajan. Kolmiulotteisessa sarjakuvanäyttelyssä voit tutustua muun muassa Karvisen kotiin ja lukea hauskoja sarjakuvia suositun kissan elämänmenosta. Hauskassa koko perheen näyttelyssä voit nähdä esimerkiksi Karvisesta tuttuja hahmoja kolmiulotteisina patsaina, yli 100 sarjakuvastrippiä, ja kiinnostavaa keräilymateriaalia. Näyttely on avoinna Kemin taidemuseossa 15.5.-21.8.2010.

Guy Delisleltä nähdään Pohjolan Sanomien galleriatilassa näyttely, jonka Kemin sarjakuvakeskus on tuottanut yhteistyössä taiteilijan kanssa. Delislen näyttely on avoinna toukokuun ajan. Sarjakuvapäivien ajan esillä on myös pienimuotoisempia näyttelyjä.

Erityisesti nuoremmalle yleisölle suunnattu Kitacon järjestetään toista kertaa kaksipäiväisenä. Mangan ja animen ystäville on tiedossa mielenkiintoista ohjelmaa cosplay-näytöksistä animemusiikkitietokilpailuun.

Sarjakuvapäivien festivaaliklubia vietetään Bar Koodissa. Lauantai-iltana lavalla nähdään paikallinen voimakaksikko Tempsa & Pyle, sekä ällistyttävä kansainvälinen ryhmä The Cyclowns.